Pasta med rostade tomater
Inhemska körsbärstomater ger bra smak åt den här rätten.

Ingredienser
1ask | Körsbärstomater, inhemska |
1st | Broccoli, inhemsk |
1st | Solovitlök |
Olivolja | |
Svartpeppar | |
Salt | |
Citronsaft | |
Pasta | |
Till servering: | |
1dl | Ost, parmesan, pecorino, feta, getost.. allt går! |
Portioner
Gör så här:
- Börja med att dela körsbärstomaterna och sätt ugnen på 170 grader.
- Riv vitlöken och rulla in vitlöken i tomaterna för hand. Putsa och skär broccolin till små munsbitar. Blanda broccolin med tomaterna.
- Krydda med salt, svartpeppar, en skvätt med citronsaft och olivolja.
- Häll tomat-broccoli blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in i ungen i ca 45 minuter i 170 grader. Rör om vid behov.
- Sätt pastavattnet för uppkokning, salta ordentligt. Koka pastan al dente och sila av. Sätt pastan tillbaka i kastrullen.
- Ta ut grönsakerna från ugnen och rör ner dem i pastan. Häll i lite olivolja, och mal ner lite svartpeppar. Lyft en portion på tallriken.
- Riv/smula ost ovanpå portionen. (häll lite citronsaft ovanpå). Avnjuts rykande het. Ja lovar att du ta mera, för det här är såå gott!
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.