Pasta med skogssvamp
Pasta är ett enkelt och lätt alternativ till vardag som fest. Finländarna är lyckligt lottade som har ätbar svamp i våra skogar. Om det inte är svampsäsong så går det bra att använda burksvamp eller tina upp från frysen. Denna gräddiga pasta är mycket delikat och tuggmotstånd till portionen ger även den inhemska gurkan.
300g | Bavette pasta |
300g | Svamp på burk (rejäl halv liter om färska) |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
2st | Lök |
50g | Smör |
2dl | Matgrädde |
100g | Riven parmesanost |
1tsk | Salt |
0,5tsk | Svartpeppar |
1kruka | Färsk bladpersilja |
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Värm stekpannan.
- Tillsätt smör, svampar, gurka (halverad, urgröpt och tärnad) samt lök (hackad).
- Bryn några minuter.
- Tillsätt matgrädde, salt, svartpeppar och parmesanost.
- Koka upp och koka några minuter tills såslik.
- Hacka bladpersilja och tillsätt.
- Låt pastan rinna av och blanda ihop med såsen.
Hyvä resepti!
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.