Pastagatäng med grönsakssås
En lättlagad pastagratäng med broccoli och blomkål som passar hela familjen.
0,5dl | Olja |
500g | Krossade tomater |
100g | Gul lök |
50g | Vitlök |
1msk | Torkad basilika |
100g | Broccoli |
100g | Blomkål |
2msk | Honung |
2dl | Grädde |
Salt | |
Vitpeppar | |
Gnocci pasta | |
1ask | Körsbärstomater, inhemska |
Riven ost |
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Sätt på ungen på 225 grader.
- Finhacka lök och vitlök, fräs upp den i olja i en gryta.
- Tillsätt grönsakerna och krossade tomater, basilika, honung. Låt småkoka ca 5 minuter.
- Tillsätt grädden, låt koka upp.
- Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Blanda ihop såsen med pastan och lägg i en ugnsform med körsbärstomater och grädda i ugn med lite ost på toppen.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.