Patatas bravas
En av de populäraste tapasrätterna i Spanien, här gjord på en vegansk majonnäs och fin inhemsk Annabelle potatis!
Potatisen | |
8st | Inhemska potatisar, medelstora |
1,5msk | Olivolja |
0,5tsk | Paprikapulver |
0,5tsk | Salt |
Svartpeppar | |
Såsen | |
120g | Vegansk majonäs |
1tsk | Paprikapulver, rökt |
10droppar | Tabasco |
50g | Passerad tomat |
0,5tsk | Vitlökspulver |
0,5tsk | Lökpulver |
1tsk | Honung |
Till servering | |
Bladpersilja |
- Potatisen
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala potatisarna och skölj.
- Skär potatisen i grova bitar, blanda på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper tillsamman med olivolja, paprikapulver, salt och svartpeppar.
- Stek i ugn ca 20 minuter, till potatisarna fått färg och är mjuka.
- Såsen
- Gör under tiden såsen.
- Blanda alla ingredineser i en skål, smaka av med salt vid behov.
- Ringla såsen över de varma potatisarna, strö över finklippt bladpersilja.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.