Pepperonata - Makalös paprikastuvning
Makalös paprikastuvning från Piedmonte - Den norditalienska stoltheten pepperonata är lätt att tillaga och kan användas på många sätt, antingen som förrätt eller som huvudrätt stuvad med kokta röda linser!
Steg 1 | |
1dl | Solrosolja |
1st | Stjälk av stjölkselleri |
4st | Schalottenlökar |
4st | Vitlöksklyftor |
1msk | Rosmarin, färsk |
1tsk | Fänkolsfrön |
1st | lagerblad |
1nypa | Chiliflingor |
1nypa | Saffran |
Havssalt | |
Steg 2 | |
4påsar | Inhemsk spetspaprika |
Steg 3 | |
4st | Inhemska tomater, rödmogna |
1msk | Vitvinsvinäger |
1kruka | Basilika |
4msk | Kapris |
- Skala stjälksellerin och skär tunt.
- Finhacka schalottenlök, vitlök och den färska rosmarinen.
- Sätt alla ingredienser i steg 1 i en kastrull och låt sjuda tills de är mjuka.
- Dela spetspaprikorna och avlägsna stammar och frön. Grovhacka.
- Tillsätt spetspaprika bitarna i kastrullen, sjud ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt grovhackade tomater utan stam och vitvinsvinägern. Man kan lämna bort kapris om man vill.
- Låt hela härligheten sjuda till i en gryta, cirka 20 minuter, och tillsätt basilika.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.