Ugnsbakad persimon med cashewkräm
Söta persimonfrukter med en fyllig kräm gjord på cashewnötter.
Persimon | |
4st | Persimonfrukter |
0,5dl | Honung |
1,5tsk | Kanel |
0,5tsk | Kardemumma |
1msk | Citronsaft |
1krm | Flingsalt |
Cashewkräm | |
2dl | Cashewnötter |
1,5dl | Kokosmjölk |
2tsk | Honung |
2msk | Citronsaft |
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Skölj persimonfrukterna, halvera dem och peta bort bladet från toppen.
- Placera frukterna i en ugnsform.
- Smält honung tillsammans med citronsaft, kanel, kardemumma och en nypa flingsalt.
- Häll honungsblandningen över persimonfrukterna och täck ugnsformen med aluminiumfolie
- Baka i ugnen i 30-35 minuter.
- Gör under tiden cashewkrämen.
- Mixa cashewnötter, kokosmjölk, honung och citronsaft med en stavmixer eller i en stark mixer.
- Smaka och tillsätt mera honung ifall det behövs.
- Ta persimonfrukterna ur ugnen och skrapa med hjälp av en sked upp honungsblandningen från ugnsformen och häll över frukterna.
- Servera tillsammans med cashewkrämen.
- Passar även tillsammans med vaniljglass eller vanlig vispgrädde.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.