Pintxos
Pintxos är små tapasrätter med ursprung från Baskien. Serveras ofta tillsammans med alkoholhaltiga drycker och ses ofta ätas på stående fot i en bar eller taverna.
Salsa | |
0,5st | Solo vitlök |
1msk | Timjan, finhackad |
2msk | Tomatpuré |
2msk | Honung |
2msk | Ljus vinäger |
0,5dl | Vatten |
2st | inhemska tomater |
1st | Inhemsk spetspaprika, röd |
Bas | |
2st | Bake-off baguetter |
150g | Chevreost |
Till dekorering | |
Rödskott eller vattenkrasse |
- Salsa
- Skala och finhacka solo vitlöken, finhacka även den färska timjamen.
- Koka vitlök, timjan, tomatpure, honung vinäger och vatten några minuter, tills såsen tjocknar.
- Dra såsen av plattan.
- Skär tomaterna och paprikan i tärningar, blanda ner i kastrullen tillsammans med såsen, ställ på plattan och koka ytterligare 4-5 minuter.
- Låt svalna.
- Bas
- Grädda baguetterna enligt anvisningarna på förpackningen, låt svalna något.
- Skär baguetteran i 12-16 sneda skivor, fördela getost på varje baguettebit och en rejäl sked utav tomat-paprikasalsan.
- Dekoration
- Dekorera med t.ex rödskott eller vattenkrasse på varje bit.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.