Kasvisreseptit

Pintxos

Pintxos är små tapasrätter med ursprung från Baskien. Serveras ofta tillsammans med alkoholhaltiga drycker och ses ofta ätas på stående fot i en bar eller taverna.
(0)
(976)
Tulosta
Salsa
0,5stSolo vitlök
1mskTimjan, finhackad
2mskTomatpuré
2mskHonung
2mskLjus vinäger
0,5dlVatten
2stinhemska tomater
1stInhemsk spetspaprika, röd
Bas
2stBake-off baguetter
150gChevreost
Till dekorering
Rödskott eller vattenkrasse
  1. Salsa
  2. Skala och finhacka solo vitlöken, finhacka även den färska timjamen.
  3. Koka vitlök, timjan, tomatpure, honung vinäger och vatten några minuter, tills såsen tjocknar.
  4. Dra såsen av plattan.
  5. Skär tomaterna och paprikan i tärningar, blanda ner i kastrullen tillsammans med såsen, ställ på plattan och koka ytterligare 4-5 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Bas
  8. Grädda baguetterna enligt anvisningarna på förpackningen, låt svalna något.
  9. Skär baguetteran i 12-16 sneda skivor, fördela getost på varje baguettebit och en rejäl sked utav tomat-paprikasalsan.
  10. Dekoration
  11. Dekorera med t.ex rödskott eller vattenkrasse på varje bit.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.