Pulled havre gryta med rotsaker
En enkel och värmande gryta. Bäst avnjuten med ordentlig potatismos <3 Alla rotsaker fungerar! Pulled havren tillsätts först i slutet så att dess struktur bibehålls.

Ingredienser
1st | Lök |
500g | Hackade rotsaker |
1st | Grönsaksbuljong |
1tsk | Salt |
Timjan, 1 msk torkad och några kvistar | |
5st | Svarpeppar |
250g | Nude pulled pork |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Soppor |
Specialkost | Vegan |
Säsong | Vardagsmat Sommar Skördetid |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | 30-60 min |
Tillagningssätt | Kokat |
Gör så här:
- Skala och hacka lök och rotsaker.
- Lägg rotsakerna och löken i en ugnsform, häll över vatten så att rotsakerna täcks nästan helt.
- Krossa på grönsaksbuljongen, tillsätt salt, svartpeppar och timjan.
- Värm ugnen till 200 grader, låt rotsakerna få färg i ca 30 min.
- Sänk värmen i ugnen till 175 grader och låt gräddas i ca 1 timme.
- Om du har en låg men vid form, kan du behöva tillsätta vatten.
- Stek pulled havren i rikligt med olja i panna till att den är krispig, krydda med salt och tillsätt i grytan.
- Lägg grytan i ugnen ännu 15 minuter.
- Klar! Njut
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.