
![]() |
Halloumigryta
Husmanskost 2.0!
Väldigt smakrik och mustig gryta, dessutom älskar alla halloumi!
Halloumigryta med smak av Indien.
|
|
![]() |
Halloumigryta
Husmanskost 2.0!
Väldigt smakrik och mustig gryta, dessutom älskar alla halloumi!
Halloumigryta med smak av Indien.
|
![]() |

Halloumigryta
Husmanskost 2.0!
Väldigt smakrik och mustig gryta, dessutom älskar alla halloumi!
1st | Lök, gul |
2st | Vitlöksklyftor |
2st | Morötter |
2msk | Tomatpuré |
2tl | Garam Masala, kryddblandning |
Någrakvistar | Timjan |
2msk | Rapsolja |
1st | Buljongtärning |
200g | Tomat, passerad |
6dl | Vatten |
400g | Halloumi |
2msk | Rypsolja |
100 g | Crème Fraiche |
- Skala vitlök, gul lök och morötterna.
- Finhacka lökarna och riv moroten grovt.
- Fräs i olja i stekpanna tillsammans med tomatpure, garam masalakrydda och timjan.
- Slå på vatten, buljongtärning, och passerad tomat.
- Låt puttra ca 15 minuter, tills såsen tjocknat.
- Skär halloumin i tärningar, bryn i rypsolja i en annan stekpanna.
- Blanda ihop såsen med halloumin, tillsätt creme fraichen och låt koka upp.
- Servera med basmatiris och grönsallad.