Halloumigryta

Halloumigryta

Husmanskost 2.0! Väldigt smakrik och mustig gryta, dessutom älskar alla halloumi!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Halloumigryta med smak av Indien.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1st Lök, gul
2st Vitlöksklyftor
2st Morötter
2msk Tomatpuré
2tl Garam Masala, kryddblandning
Någrakvistar Timjan
2msk Rapsolja
1st Buljongtärning
200g Tomat, passerad
6dl Vatten
400g Halloumi
2msk Rypsolja
100 g Crème Fraiche
  1. Skala vitlök, gul lök och morötterna.
  2. Finhacka lökarna och riv moroten grovt.
  3. Fräs i olja i stekpanna tillsammans med tomatpure, garam masalakrydda och timjan.
  4. Slå på vatten, buljongtärning, och passerad tomat.
  5. Låt puttra ca 15 minuter, tills såsen tjocknat.
  6. Skär halloumin i tärningar, bryn i rypsolja i en annan stekpanna.
  7. Blanda ihop såsen med halloumin, tillsätt creme fraichen och låt koka upp.
  8. Servera med basmatiris och grönsallad.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Halloumigryta

Husmanskost 2.0! Väldigt smakrik och mustig gryta, dessutom älskar alla halloumi!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Halloumigryta med smak av Indien.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1st Lök, gul
2st Vitlöksklyftor
2st Morötter
2msk Tomatpuré
2tl Garam Masala, kryddblandning
Någrakvistar Timjan
2msk Rapsolja
1st Buljongtärning
200g Tomat, passerad
6dl Vatten
400g Halloumi
2msk Rypsolja
100 g Crème Fraiche
  1. Skala vitlök, gul lök och morötterna.
  2. Finhacka lökarna och riv moroten grovt.
  3. Fräs i olja i stekpanna tillsammans med tomatpure, garam masalakrydda och timjan.
  4. Slå på vatten, buljongtärning, och passerad tomat.
  5. Låt puttra ca 15 minuter, tills såsen tjocknat.
  6. Skär halloumin i tärningar, bryn i rypsolja i en annan stekpanna.
  7. Blanda ihop såsen med halloumin, tillsätt creme fraichen och låt koka upp.
  8. Servera med basmatiris och grönsallad.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Halloumigryta
Halloumigryta
Husmanskost 2.0! Väldigt smakrik och mustig gryta, dessutom älskar alla halloumi!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1st Lök, gul
2st Vitlöksklyftor
2st Morötter
2msk Tomatpuré
2tl Garam Masala, kryddblandning
Någrakvistar Timjan
2msk Rapsolja
1st Buljongtärning
200g Tomat, passerad
6dl Vatten
400g Halloumi
2msk Rypsolja
100 g Crème Fraiche

Ohjeet

  1. Skala vitlök, gul lök och morötterna.
  2. Finhacka lökarna och riv moroten grovt.
  3. Fräs i olja i stekpanna tillsammans med tomatpure, garam masalakrydda och timjan.
  4. Slå på vatten, buljongtärning, och passerad tomat.
  5. Låt puttra ca 15 minuter, tills såsen tjocknat.
  6. Skär halloumin i tärningar, bryn i rypsolja i en annan stekpanna.
  7. Blanda ihop såsen med halloumin, tillsätt creme fraichen och låt koka upp.
  8. Servera med basmatiris och grönsallad.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Rostade ugnsgrönsaker
Ugnsrostad grönsaker

Rostade ugnsgrönsaker som sådana eller med tillbehör.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolibiffar
Broccolibiffar med ost och paprika

Vegetariska biffar som får lite sting genom att riva tex chiliost

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Galette
Galette med tomat och rödbeta

En vacker och smakrik galette.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Nötchoklad med saltkaramell
Julens bästa nötchoklad

Till kaffet eller efterrättsbordet.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikasallad
Paprika- & kikärtssallad

Matig sallad som passar såväl som mellanmål som middag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Batatsnittar
Batatsnittar

Glutenfria snittar!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!