Halloumigryta

Kategorier

Svårighetsgrad

Halloumigryta

Husmanskost 2.0! Väldigt smakrik och mustig gryta, dessutom älskar alla halloumi!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Halloumigryta med smak av Indien.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1st Lök, gul
2st Vitlöksklyftor
2st Morötter
2msk Tomatpuré
2tl Garam Masala, kryddblandning
Någrakvistar Timjan
2msk Rapsolja
1st Buljongtärning
200g Tomat, passerad
6dl Vatten
400g Halloumi
2msk Rypsolja
100 g Crème Fraiche
  1. Skala vitlök, gul lök och morötterna.
  2. Finhacka lökarna och riv moroten grovt.
  3. Fräs i olja i stekpanna tillsammans med tomatpure, garam masalakrydda och timjan.
  4. Slå på vatten, buljongtärning, och passerad tomat.
  5. Låt puttra ca 15 minuter, tills såsen tjocknat.
  6. Skär halloumin i tärningar, bryn i rypsolja i en annan stekpanna.
  7. Blanda ihop såsen med halloumin, tillsätt creme fraichen och låt koka upp.
  8. Servera med basmatiris och grönsallad.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Halloumigryta

Husmanskost 2.0! Väldigt smakrik och mustig gryta, dessutom älskar alla halloumi!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Halloumigryta med smak av Indien.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1st Lök, gul
2st Vitlöksklyftor
2st Morötter
2msk Tomatpuré
2tl Garam Masala, kryddblandning
Någrakvistar Timjan
2msk Rapsolja
1st Buljongtärning
200g Tomat, passerad
6dl Vatten
400g Halloumi
2msk Rypsolja
100 g Crème Fraiche
  1. Skala vitlök, gul lök och morötterna.
  2. Finhacka lökarna och riv moroten grovt.
  3. Fräs i olja i stekpanna tillsammans med tomatpure, garam masalakrydda och timjan.
  4. Slå på vatten, buljongtärning, och passerad tomat.
  5. Låt puttra ca 15 minuter, tills såsen tjocknat.
  6. Skär halloumin i tärningar, bryn i rypsolja i en annan stekpanna.
  7. Blanda ihop såsen med halloumin, tillsätt creme fraichen och låt koka upp.
  8. Servera med basmatiris och grönsallad.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svårighetsgrad

Halloumigryta
Halloumigryta
Husmanskost 2.0! Väldigt smakrik och mustig gryta, dessutom älskar alla halloumi!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1st Lök, gul
2st Vitlöksklyftor
2st Morötter
2msk Tomatpuré
2tl Garam Masala, kryddblandning
Någrakvistar Timjan
2msk Rapsolja
1st Buljongtärning
200g Tomat, passerad
6dl Vatten
400g Halloumi
2msk Rypsolja
100 g Crème Fraiche

Ohjeet

  1. Skala vitlök, gul lök och morötterna.
  2. Finhacka lökarna och riv moroten grovt.
  3. Fräs i olja i stekpanna tillsammans med tomatpure, garam masalakrydda och timjan.
  4. Slå på vatten, buljongtärning, och passerad tomat.
  5. Låt puttra ca 15 minuter, tills såsen tjocknat.
  6. Skär halloumin i tärningar, bryn i rypsolja i en annan stekpanna.
  7. Blanda ihop såsen med halloumin, tillsätt creme fraichen och låt koka upp.
  8. Servera med basmatiris och grönsallad.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Glutenfri vispgröt
Glutenfri vispgröt

Glutenfri och vegansk frukost, mellanmål eller efterrätt.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat & gurksallad med avokado
Tomat & gurksallad med avokado

Servera som tillhör till vilken sommarmat som helst!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönsaksknyten
Grönsaksknyten

Servera som tillbehör till exempelvis grillat.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönsaksspett
Grillade grönsaksspett med vitlöksmajonnäs

Att grilla vegetariskt är både enkelt, gott och färggrant!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurkglass
Isglass med gurka & lime

Gör din egen isglass av gurka och lime.

<