Vegansk bladkålsceasar
Caesarsallad är en bekant och delikat rätt enligt många. Ett ypperligt alternativ till såväl lunch, mellanmål som förrätt eller till buffeen. Underbart krispig och smakrik. Inte att förglömma, den är hälsosam, snabb och enkel! Receptet kan också enkelt anpassas för att öka proteininnehållet genom att tillsätta till exempel tofu eller kikärter.
200g | Bladkål |
2dl | Vegansk majonäs |
1st | Vitlöksklyfta |
100g | Vegansk parmesanost |
1msk | Ljus balsamico |
0,5tsk | Svartpeppar |
100g | Krutoner |
- Riv loss bladkålen från stammen.
- Blanda i en skål vegansk majonäs, 50g vegansk parmesanost och ljus balsamico.
- Riv i den skalade vitlöksklyftan litet.
- Blanda och låt marineras minst 15 minuter.
- Blanda såsen och bladkålen med varandra.
- Flytta över i en serveringsskål och strö på 50g vegansk parmesanost och krutonerna.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.