Jordgubbspannacotta

Jordgubbspannacotta

Vanligt gelatin är som bekant inte vegetariskt, i detta recept används istället agar agar som är tillverkad av havstång och således helt vegansk! Genom att byta ut visp-/kaffegrädden till soja-/kokosgrädde får du ett helt veganskt recept.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Jordgubbspannacotta med agar agar

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Pannacotta
3dl Vispgrädde eller kaffegrädde
1tsk Vaniljsocker
25ml Rörsocker
1/2krm Kanel
250g Frysta jordgubbar
2tsk Agar agar
1/2st Citron, saften ur den
Valnötter i farinsockerlag
50g Farinsocker
1msk Citronsaft
50g Valnötter
Pannacotta
  1. Koka upp halva mängden grädde tillsammans vaniljsocker, rörsocker, kanel frysta jordgubbar och agar agar.
  2. Låt småkoka några minuter.
  3. Dra av plattan och slå på resten av grädden, pressa i saften av en halv citron.
  4. Mixa gräddblandningen helt slät med stavmixer eller med kannmixer.
  5. Häll i portionsglas och ställ i kallt 3-4 h.
Valnötter i farinsockerlag
  1. Värm farinsocker och citronsaft i en kopp i mikrovågsugn, häll över valnötterna och låt svalna.
  2. Fördela jämt på de 4 pannacottaglasen.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Jordgubbspannacotta

Vanligt gelatin är som bekant inte vegetariskt, i detta recept används istället agar agar som är tillverkad av havstång och således helt vegansk! Genom att byta ut visp-/kaffegrädden till soja-/kokosgrädde får du ett helt veganskt recept.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Jordgubbspannacotta med agar agar

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Pannacotta
3dl Vispgrädde eller kaffegrädde
1tsk Vaniljsocker
25ml Rörsocker
1/2krm Kanel
250g Frysta jordgubbar
2tsk Agar agar
1/2st Citron, saften ur den
Valnötter i farinsockerlag
50g Farinsocker
1msk Citronsaft
50g Valnötter
Pannacotta
  1. Koka upp halva mängden grädde tillsammans vaniljsocker, rörsocker, kanel frysta jordgubbar och agar agar.
  2. Låt småkoka några minuter.
  3. Dra av plattan och slå på resten av grädden, pressa i saften av en halv citron.
  4. Mixa gräddblandningen helt slät med stavmixer eller med kannmixer.
  5. Häll i portionsglas och ställ i kallt 3-4 h.
Valnötter i farinsockerlag
  1. Värm farinsocker och citronsaft i en kopp i mikrovågsugn, häll över valnötterna och låt svalna.
  2. Fördela jämt på de 4 pannacottaglasen.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Jordgubbspannacotta
Jordgubbspannacotta
Vanligt gelatin är som bekant inte vegetariskt, i detta recept används istället agar agar som är tillverkad av havstång och således helt vegansk! Genom att byta ut visp-/kaffegrädden till soja-/kokosgrädde får du ett helt veganskt recept.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Pannacotta
3dl Vispgrädde eller kaffegrädde
1tsk Vaniljsocker
25ml Rörsocker
1/2krm Kanel
250g Frysta jordgubbar
2tsk Agar agar
1/2st Citron, saften ur den
Valnötter i farinsockerlag
50g Farinsocker
1msk Citronsaft
50g Valnötter

Ohjeet

Pannacotta
  1. Koka upp halva mängden grädde tillsammans vaniljsocker, rörsocker, kanel frysta jordgubbar och agar agar.
  2. Låt småkoka några minuter.
  3. Dra av plattan och slå på resten av grädden, pressa i saften av en halv citron.
  4. Mixa gräddblandningen helt slät med stavmixer eller med kannmixer.
  5. Häll i portionsglas och ställ i kallt 3-4 h.
Valnötter i farinsockerlag
  1. Värm farinsocker och citronsaft i en kopp i mikrovågsugn, häll över valnötterna och låt svalna.
  2. Fördela jämt på de 4 pannacottaglasen.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!