
![]() |
Morotskaka
Den klassiska morotskakan med en ny variant av frosting
Morotskaka med limefrosting
Kakan
Frosting
|
Kakan
Frosting
|
![]() |
Morotskaka
Den klassiska morotskakan med en ny variant av frosting
Morotskaka med limefrosting
|
![]() |

Morotskaka
Den klassiska morotskakan med en ny variant av frosting
Kakan
3st | Ägg |
3dl | Socker |
1tsk | Kanel |
1tsk | Vaniljsocker |
1tsk | Kardemumma |
1krm | Salt |
3tsk | Bakpulver |
3dl | Specialvetemjöl |
150g | Smör, smält |
300g | Morot, finriven |
Frosting
200g | Färskost |
50g | Smör, mjukt |
1dl | Finsocker |
1st | Lime, endast saften |
Kakan
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda i en skild skål ihop alla torra ingredienser, blanda väl.
- Rör ihop äggsmeten, torra ingredienserna, smöret samt den rivna moroten.
- Smörj och bröa en 24 cm:s springform, häll i smeten.
- Baka i ugnen ca 55 minuter, testa med en trästicka så den inte är degig i mitten.
- Låt svalna och toppa med frosting.
Frosting
- Mixa allt med elvisp, bre ut över morotskakan.