Rödbest-kokossoppa
I detta recept får rotfruktens adel rödbetan den fylliga kokosgrädden som par. Smakupplevelsen kronas med färsk timjan. Enkel och lättillredd mat. Det går ännu att tillägga 1-2 skivor getost på soppan ifall den inte behöver vara vegansk.
2st | Rödbetor (mellanstora) |
2dl | Kokosgrädde |
1st | Vitlöksklyfta |
2-3kvistar | Färsk timjan |
Svartpeppar | |
Havssalt | |
Cashewnötter | |
(Granatäppel) |
- Skala och tärna rödbetorna i några cm stora bitar
- Lägg rödbetstärningarna i en kastrull och häll på (kokande) vatten och koka i ca 30 minuter (eller tills rödbetorna är mjuka).
- Häll av vattnet.
- Hacka vitlöken och timjan mindre och tillsätt dem i kastrullen.
- Häll på kokosgrädden.
- Koka upp.
- Mosa med stavmix till en puré.
- Krydda med peppar och salt. (Ifall du vill lägga peppar även som dekoration på soppan, lägg då lika mycket mindre i detta skede)
- Lägg över soppan i en skål.
- Lägg på cashewnötter för att få mer protein samt tuggmotstånd till rätten.
- Tillsätt granatäppelfrön och färsk timjan.
- Kvarna på peppar som dekoration och njut!
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.