Kasvisreseptit

Rödbets- och spenatbullar med fetaost

Vegetariska “bullar” med rödbeta, spenat och fetaost. Passar utmärkt ihop med blomkålsmos på julbordet.
(0)
(1757)
Tulosta
5stRödbetor
1stRödlök
2dlFärsk babyspenat
150gFetaost
4stÄgg
2dlHavregryn
2tskFlingsalt
2tskBasilika
1tskRosmarin
1krmChilipulver
1krmSvartpeppar
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skala och riv rödbetorna, använd gärna plasthandskar för att undvika röda fingrar.
  3. Pressa med händerna bort så mycket som möjligt av vätskan ur de rivna rödbetorna och lägg rödbetorna i en skål.
  4. Finhacka rödlök, fetaost och babyspenat och blanda ihop med rödbetorna.
  5. Kläck i äggen och rör ner havregryn och alla kryddor.
  6. Blanda väl och låt stå i minst 10 minuter så att smeten får tjockna lite.
  7. Klä en plåt med bakplåtspapper och rulla bullar av smeten, ca en matsked per bulle.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
  9. Kan serveras både varma och kalla.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.