Romesco-getostbröd
Smörgåsarna fulla med smak. Dekorerar tjusningen med ärtgroddar.
2st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
1ask | Närpes Grönsakers Dunne |
1st | Vitlöksklyfta |
1st | Gul lök |
50g | Skalade mandlar |
0,5dl | Olivolja |
100g | Getost |
2skivor | Färskt bröd |
0,5tsk | Svartpeppar |
1tsk | Salt |
Ärtgroddar |
- Rosta hackade paprikor, hackade Dunne tomater, hackad vitlök och hackad gullök i 200 grader i ugnen ca 20 minuter.
- Tillsätt hela mandlarna för de sista 10 minuterna.
- Då de är klart rostade tillsätt olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
- Använd stavmixer för att mixa grönsakerna till en slät massa.
- Rosta bröden och getosten på panna och bygg ihop smörgåsen.
- Dekorerar tjusningen med ärtgroddar.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.