Rostad blomkåls-curry soppa
Den röda currypastan sätter en härlig färg på soppan.

Ingredienser
1st | Blomkål |
2msk | Olja för ugnsstekning |
1tsk | Salt |
2st | Gullökar, småa |
0,5tsk | Citronskal |
0,5dl | Vitvinsättika |
2msk | Röd currypasta |
3dl | Grönsaksbuljong, ekologisk |
4dl | Kokosmjölk |
Salt | |
Olja för stekning | |
Till servering: | |
Riven ost | |
Färsk gräslök |
Portioner
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skär blomkålen i bitar och sätt den på en ugnsplåt. Häll över lite olja.
- Rosta blomkålen i ugn tills de får en fin färg, ca 20 minuter.
- Hacka löken och sätt dem med lite olja i en kastrull. Bryn löken tills de blir gyllenbruna, bränn inte.
- Riv citronskalet och tillsätt i kastrullen.
- Tillsätt currypastan och vitvinsättikan och den brynta blomkålen.
- Häll i grönsaksbuljongen och kokosmjölken. Låt småkoka på spisen i 10–15 minuter.
- Smaka av och tillsätt salt vid behov.
- Ta kastrullen från spisen och kör till en puré. Blanda och smaka av.
- Sätt lite riven ost och färsk gräslök ovanpå soppan.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.