Kasvisreseptit

Rostad blomkåls-curry soppa

Den röda currypastan sätter en härlig färg på soppan.
(0)
(449)
Ingredienser
Tulosta
1stBlomkål
2mskOlja för ugnsstekning
1tskSalt
2stGullökar, småa
0,5tskCitronskal
0,5dlVitvinsättika
2mskRöd currypasta
3dlGrönsaksbuljong, ekologisk
4dlKokosmjölk
Salt
Olja för stekning
Till servering:
Riven ost
Färsk gräslök
Portioner
Kategorier
Maträtt
Förrätter
Huvudrätter
Soppor
Specialkost
Äggfri
Glutenfri
Säsong
Skördetid
Sommar
Vardagsmat
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
30-60 min
Tillagningssätt
Kokat
Ugn
Gör så här:
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär blomkålen i bitar och sätt den på en ugnsplåt. Häll över lite olja.
  3. Rosta blomkålen i ugn tills de får en fin färg, ca 20 minuter.
  4. Hacka löken och sätt dem med lite olja i en kastrull. Bryn löken tills de blir gyllenbruna, bränn inte.
  5. Riv citronskalet och tillsätt i kastrullen.
  6. Tillsätt currypastan och vitvinsättikan och den brynta blomkålen.
  7. Häll i grönsaksbuljongen och kokosmjölken. Låt småkoka på spisen i 10–15 minuter.
  8. Smaka av och tillsätt salt vid behov.
  9. Ta kastrullen från spisen och kör till en puré. Blanda och smaka av.
  10. Sätt lite riven ost och färsk gräslök ovanpå soppan.
AP
Din kock:Anne PfitznerFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.