Kasvisreseptit

Rostad fetaost med körsbärstomater

Upplev ett läckert och enkelt vegetariskt recept: ugnsbakad feta med körsbärstomater och örter. Denna snabba ugnsrätt passar perfekt som tillbehör, förrätt eller lätt huvudrätt. Feta kombineras med saftiga tomater, aromatiska örter och vitlök och skapar en smakrik och färgstark rätt som imponerar både i vardagen och vid festligare tillfällen.
(0)
(2110)
Ingredienser
Tulosta
1pktFetaost
10stNärpes Grönsakers körsbärstomater
5stVitlöksklyftor
1stRödlök, liten
2mskTomatpuré
2mskOlivolja
Torkade örter, rosmarin, basilika, timjam
Svartpeppar
Portioner
Kategorier
Maträtt
Förrätter
Tillbehör
Specialkost
Glutenfri
Äggfri
Säsong
Vardagsmat
BBQ
Sommar
Skördetid
Svårighetsgrad
Snabbt och enkelt
Tillredningstid
Mindre än 30 min
Tillagningssätt
Ugn
Gör så här:
  1. Sätt fetan i en ugnsform och ställ in ugnen på 200 grader.
  2. Tillsätt de halverade tomaterna och vitlöksklyftorna.
  3. Pensla fetans yta med tomatpuré och strö över kryddorna.
  4. Tillsätt hackad rödlök överst.
  5. Ringla dessutom olivolja över fetan och tomaterna.
  6. Sätt in ugnsformen i ugnen och rosta i ca 15 minuter på 200 grader. Lägg folie över formen om vitlöksklyftorna börjar bli för mörka.
AP
Din kock:Anne PfitznerFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.

Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.