Rostad kålrotssallad
Kålrot kan bra användas i annat än lådor och soppor. Rostad kålrottssallad, ett utmärkt recept där kålroten står för den varma och matiga delen i en sallad. Prova, överraskande!
900g | Kålrot |
1dl | Sirap |
0,5dl | Rypsolja |
0,5tl | Kanel |
2tl | Salt |
200g | Närpes Grönsakers körsbärstomater |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
1ask | Minisalladsmix |
- Värm ugnen till 175 grader.
- Skala kålrötterna.
- Skär kålrötterna till klyftor.
- Blanda rypsolja, sirap, salt och kanel i en stor skål.
- Rulla kålrötterna i sirapsblandningen.
- Placera kålrötterna på plåt med bakplåtspapper.
- Rosta i ugn 20-25 minuter.
- Till att kålrötterna är mjuka.
- Halvera körsbären och skala samt skiva gurkan.
- Blanda gurka, tomat och minisallad i en skål.
- Blanda ihop med kålrötterna och servera.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.