Rostad tomatsoppa
Den enkla och smakrika tomatsoppan är alltid ett säkert kort till matbordet. I detta recept rostas grönsakerna vilket ger en annorlunda smak än om de vore kokta. Spetspaprikan tillsätter även smak i rätten!
2st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
400g | Närpes Grönsakers Favorino |
2st | Lök |
2st | Solo vitlök |
2tsk | Salt |
0,5dl | Olivolja |
2dl | Vittvin |
1tsk | Svartpeppar |
1kruka | Färsk basilika |
- Lägg paprikorna, tomaterna, löken och vitlöken på en plåt med bakplåtspapper.
- Tillsätt olivolja och salt på grönsakerna.
- Rosta i 200 gradig ugn 15-20 minuter.
- Tills att grönsakerna har fått lite färg.
- Flytta över grönsakerna i en större kastrull.
- Tillsätt vitt vin i kastrullen.
- Tillsätt vid behov vatten så att grönsakerna täcks.
- Sjud tills klara på låg värme.
- Mixa.
- Till servering riv basilika blad på soppan.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.