Rostade tomater på örtris-bädd
En enkel rätt som fungerar lika väl som huvudrätt till hela familjen som till förrätt på en många rätters middag. Färgglada och goda tomater, färska örter och fullkornris som ger tuggmotstånd. Enkelt men ger en ordentlig smakupplevelse!
Örtris: | |
3dl | Helkornsris |
1kruka | Färsk gräslök |
1kruka | Färsk basilika |
0,5dl | Olivolja |
2tsk | Salt |
0,5tsk | Malen svartpeppar |
Rostade dunnetomater: | |
2askar | Närpes Grönsakers dunne |
2msk | Olivolja |
1tsk | Salt |
0,5tsk | Malen svartpeppar |
- Örtris:
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Låt rinna av och lägg tillbaka i kastrullen.
- Tillsätt hackad gräslök och basilika i kastrullen.
- Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar.
- Blanda väl.
- Låt dra sig i kastrullen med lock.
- Rostade tomater:
- Lägg dunne tomaterna i en ugnsskål.
- Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar.
- Blanda.
- Rosta i ugn ca 10 minuter i 250 grader.
- Servering:
- Färdigställ med basilika.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.