Saltad gurka med jordärtskockscremé
Till förrätt, munsbit, bufféen tex. Saltad gurka med jordärtskockacreme går att servera egentligen när som helst. Igen en gång märker man hur mångsidig gurkan verkligen är.
300g | Jordärtskocka |
2st | Vitlöksklyftor |
2st | Potatis |
2msk | Rypsolja |
3msk | Creme fraiche |
Salt | |
Malen vitpeppar | |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
Till dekorering: | |
Cashewnötter | |
Finskuren persilja |
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala potatis, vitlök och jordärtskocka.
- Skär rotsakerna i bitar och sätt på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
- Salta och ringla över rybsolja, rosta i ugn i ca 25 minuter eller tills rotsakerna fått ordentligt med färg.
- Skär under tiden gurkan på längden, kärna ur inkråmet med en tesked.
- Strö över salt och lägg gurkorna i ugnen med rotsakerna.
- Ta ut rotsakerna samt gurkan och låt svalna.
- Kör rotsakerna och gurkkråmet i mixer tillsammans med 3 msk creme fraiche, smaka av med salt och vitpeppar.
- Skär gurkorna i ca 4-5 cm:s bitar.
- Montera gurkbitarna med en klick jordärtskockscreme, dekorera med grovt hackade cashewnötter och finskuren persilja.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.