Shakshuka med paprika och körsbärstomater
En smakrik äggrätt från Mellanöstern, passar till både frukost och middag.
1st | Närpes Grönsakers röd paprika |
1st | Närpes Grönsakers gul paprika |
1st | Rödlök |
3st | Vitlöksklyftor |
2msk | Olja |
500g | Tomatkross |
1,5tsk | Salt |
1,5tsk | Spiskummin |
1tsk | Paprikapulver |
1krm | Svartpeppar |
200g | Närpes Grönsakers körsbärstomater |
4st | Ägg |
Färsk koriander eller persilja till dekoration |
- Skär paprika i bitar.
- Skala och hacka rödlök och vitlök.
- Stek i en stor stekpanna med valfri olja i några minuter.
- Häll över tomatkross och rör ner alla kryddor.
- Lägg även till hela körsbärstomater.
- Gör fyra små “gropar” i grytan och kläck i äggen.
- Låt shaksukan puttra under lock i ca 10 minuter.
- Äggulorna får gärna vara krämiga.
- Toppa med färsk koriander eller persilja och servera rätten med sallad och ris.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.