Smördegsknyten med tomat, feta & basilika
Underbart goda knyten med tomat, fetaost och färsk basilika.
5st | Smördegsplattor |
200g | Närpes Grönsakers Dunne |
100g | Fetaost |
1dl | Färsk basilika |
100g | Färskost med smak av soltorkad-tomat |
0,5tsk | Salt |
0,5krm | Svartpeppar |
1st | Ägg att pensla med |
- Tina smördegsplattorna och värm ugnen till 175° varmluft.
- Skölj och skär tomaterna i små bitar och lägg i en skål.
- Hacka fetaost och basilika och rör ner i skålen tillsammans med färskost, salt och peppar.
- Kavla ut degplattorna en aning och dela på mitten.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och placera degplattorna på plåten.
- Fördela tomatfyllningen på degplattorna, ca 1 msk i varje.
- Vik degen över fyllningen så att det bildas en halvmåne.
- Tryck ihop kanterna med hjälp av en gaffel.
- Vispa upp ett ägg och pensla alla knyten.
- Nagga lätt och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.