Snabb tofubowl med risnudlar
En smakrik asiatisk rätt med tofu och risnudlar.

Ingredienser
300g | Marinerad tofu |
1msk | Valfri olja |
450g | Frysta wokgrönsaker |
1ask | Närpes Grönsakers Dunne |
0,5dl | Sojasås |
1,5tsk | Salt |
1tsk | Paprikapulver |
0,5tsk | Vitlökspulver |
0,25tsk | Chilipulver |
0,25tsk | Svartpeppar |
1kruka | Färsk koriander |
185g | Risnudlar |
Portioner
Gör så här:
- Tärna tofun.
- Värm en stek- eller wokpanna med olja och stek tofubitarna i 5-6 minuter eller tills de har fått en lätt gyllenbrun yta.
- Lägg wokgrönsakerna i stekpannan och stek tills mjuka.
- Halvera under tiden Dunne-tomaterna och hacka koriander.
- Gillar du inte koriander lämnar du bort den eller ersätter med annan krydda.
- Lägg tomatbitarna i stekpannan och häll över sojasåsen.
- Krydda med salt, paprika, vitlökspulver, chili och svartpeppar.
- Låt puttra i några minuter.
- Koka upp vatten i en kastrull, dra av plattan och lägg i risnudlarna.
- Låt stå under lock i 3-4 minuter.
- Häll bort vattnet och skölj nudlarna med kallt vatten.
- Rör ner risnudlarna i stekpannan tillsammans med hackad koriander.
- Servera i skålar och toppa med lite färsk koriander.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.