Sommarpasta med mozzarella och körsbärstomater
Snabbt och enkelt, en skön sommarpasta!
1ask | Närpes Grönsakers körsbärstomater |
Spagetti | |
1pkt | Bufala mozzarella |
5st | Vitlöksklyftor |
0,5dl | Olivolja |
0,5st | Citron, saften |
1kruka | Basilika |
Svartpeppar | |
Salt |
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Värm stekpannan till medelvärme, tillsätt olja, de halverade körsbärstomaterna och den hackade vitlöken.
- Låt tomaterna och vitlöken mjukna i pannan i lugn och ro, se upp så att inte vitlöken bränns.
- Sila pastan som kokats till al dente, spara litet av kokvattnet.
- Blanda pasta, tomat och vitlöksblandningen i kastrullen.
- Mal rikligt med svartpeppar ovanpå och tillsätt salt vid behov.
- Tillsätt mozzarella bitarna och färsk basilika, och kanske en skvätt olja och till sist citronsaften och cesten.
- Servera genast.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.