Somrig makaronisallad med honungsnötter
En fyllande och mångsidig sallad som lätt kan tas med på tex en picknik. Som tillbehör till en grillfest eller som lunch till jobbet. Receptet är precis så fräscht som det låter. Och de proteinrika nötterna ger även tuggmotstånd till rätten.
Honungsnötter: | |
2dl | Cashewnötter |
0,5dl | Rinnande honung |
0,5tsk | Salt |
Makaronisallad: | |
800g | Makaroner |
2dl | Gräddfil |
1kruka | Färsk dill |
2tsk | Salt |
1tsk | Grovmalen svartpeppar |
1knippe | Rädisa |
2st | Närpes Grönsakers San Marzano |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
- Honungsnötter:
- Värm stekpannan.
- Rosta nötterna i stekpannan.
- Tillsätt honung och salt då nötterna fått lite färg.
- Ta nötterna från pannan för att svalna.
- Makaronisallad:
- Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet.
- Låt makaronerna svalna.
- Blanda gräddfil, salt, svartpeppar och hackad dill i en skål.
- Tillsätt resterande ingredienser och blanda om.
- Portionera i serveringsskål.
- Lägg till sist på de honungsrostade nötterna.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.