Spagettipumpa med krämig linsgryta
En rolig och lite annorlunda rätt med en pumpa som formar spagettiliknande trådar efter tillagning. Linsgrytan är proteinrik och värmande och passar även till ris eller vanlig pasta.
Spagettipumpa: | |
1st | Spagettipumpa |
0,5msk | Olivolja |
Salt och peppar | |
Linsgryta: | |
1st | Lök |
2st | Vitlöksklyftor |
1msk | Olivolja |
500g | Tomatkross |
2dl | Kokosmjölk |
2dl | Röda linser |
1msk | Hackad ingefära |
1tsk | Örtsalt |
1krm | svatpeppar |
1msk | Oregano |
En nypa chiliflakes | |
1halv | Zucchini |
200g | Närpes Grönsakers Pärltomater |
- Tillred pumpan
- Värm ugnen till 175°.
- Halvera pumpan och gröp ur fröna med en sked, spara i en skål.
- Massera in 0,5 msk olivolja på pumpaköttet, salta och peppra.
- Placera med skärytan neråt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 40 min.
- Linsgryta
- Fräs lök och vitlök i en större kastrull med olivolja.
- Lägg till krossade tomater, kokosmjölk, ingefära och röda linser.
- Hacka basilika och rör ner den tillsammans med resten av kryddorna.
- Låt puttra i 15 minuter.
- Skär zucchini och pärltomater i mindre bitar och lägg till i grytan efter 5 minuter.
- "Spagettin"
- Ta ut pumpan ur ugnen och låt svalna en aning.
- Vänd sedan på pumpahalvorna och gröp ur köttet med en gaffel.
- Dra med gaffeln från pumpans långsida till långsida, köttet blir då helt naturligt som spagetti.
- Servera “spagettin” med linsgrytan och färsk basilika.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.