Detta recept blev till under en kylskåps- och frystömning innan en semester, den överraskade positivt och efter det har den funnits med i familjens repertoar. Bäst smakar pastan med färsk riven parmesan på och avnjuten i gott sällskap.
Ingredienser
- 500 g Spagetti eller tagliatelle
- ca 200 g Blåmögleost (inte lätt)
- ca 200 g Creme fraiche
- 1-2 st Lökar
- 500 g Spenat eller nässlor
- lite Rypsolja
- rejält Vatten
- enligt smak Riven parmesan
Portioner: 4
Instruktioner
- Lägg vattnet till pastan och koka.
- Såsen blir till genom att kokvattnet värms och pastan kokar ifall att du använder fryst spenat och nässlor.
- Skala och hacka löken.
- Bryn den på panna i rypsolja.
- Ifall du använder fryst spenat eller nässla kan du tina den i mikro eller i vattenbad.
- Anväder du färska varor så hacka och konservera dem i vatten innan du påbörjar matlagningen.
- Skär mögelosten till bitar.
- Då löken är genomskinlig tillsätt spenaten eller nässlorna, blåmögelosten och creme fraiche i pannan.
- Rör om och låt sjuda på mild värme en stund.
- Då pastan är klar häll av vattnen
- Blanda om såsen med pastan.
- Servera med riven parmesan.
Snabbt blev det en vardagsmat till blåmögelostens, spenatens och pastans vän.