Kasvisreseptit Reseptikuva puuttuu

Spenat-blåmögelostpasta

Detta recept blev till under en kylskåps- och frystömning innan en semester, den överraskade positivt och efter det har den funnits med i familjens repertoar. Bäst smakar pastan med färsk riven parmesan på och avnjuten i gott sällskap.

Ingredienser

  • 500 g Spagetti eller tagliatelle
  • ca 200 g Blåmögleost (inte lätt)
  • ca 200 g Creme fraiche
  • 1-2 st Lökar
  • 500 g Spenat eller nässlor
  • lite Rypsolja
  • rejält Vatten
  • enligt smak Riven parmesan
Portioner: 4

Instruktioner

  • Lägg vattnet till pastan och koka.
  • Såsen blir till genom att kokvattnet värms och pastan kokar ifall att du använder fryst spenat och nässlor.
  • Skala och hacka löken.
  • Bryn den på panna i rypsolja.
  • Ifall du använder fryst spenat eller nässla kan du tina den i mikro eller i vattenbad.
  • Anväder du färska varor så hacka och konservera dem i vatten innan du påbörjar matlagningen.
  • Skär mögelosten till bitar.
  • Då löken är genomskinlig tillsätt spenaten eller nässlorna, blåmögelosten och creme fraiche i pannan.
  • Rör om och låt sjuda på mild värme en stund.
  • Då pastan är klar häll av vattnen
  • Blanda om såsen med pastan.
  • Servera med riven parmesan.
Snabbt blev det en vardagsmat till blåmögelostens, spenatens och pastans vän.
Din kock var:
Kielo Maria MajaKielo Maria Maja
Maträtt: Huvudrätter, Pasta
Erikoisruokavalio: Äggfri, Laktosfri
Valmistustapa: Kokat, Stekt
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Pasta, Recept