Sushirulle
Är du en mästare på att rulla sushi eller har du aldrig gjort egen? Hur som så här finns ett recept som är snabbt och innehåller endast några ingredienser. Dessa går att tillreda på förhand så du kan servera dessa härligheter även för en större grupp.
5dl | Sushiris |
0,5dl | Sushirisvinäger |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
1st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
1st | Avokado |
5st | Nori ark |
Till servering: | |
Soja | |
Wasabi | |
Sushi-ingefära |
- Tillred sushiriset enligt anvisningarna på paketet.
- Låt riset svalna och blanda i sushiättika genom att lyfta försiktigt.
- Hacka gurka, spetspaprika och avokado till tunna strimlor.
- Lägg noriark på bambumattan.
- Sprid ut riset på arket och tryck lätt.
- Lagret får vara ca 0,5 cm tjockt.
- Lämna lite tomt i övre och nedre kanten för rullningen.
- Placera på strimlade grönsaker i nedre kanten av arket.
- Rulla med hjälp av bambumattan till en kompakt rulle.
- Skär rullen i 8 delar.
- Dippa sushibitarna i sojan som innehåller wasabi och njut.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.