Tabbouleh
Söker du ett enkelt och snabbt mellanmåls- eller lunchrecept? Här har vi smakrika Tabbouleh! Precis lika bra kan man bjuda detta till gäster som förrätt och till råga på allt är det en ypperlig rätt till en picknick. Tabbouleh, som ursprungligen kommer från Libanon, är fyllt med underbara smaker precis det som de flesta medelhavsrätterna är kända för.
4dl | Couscous |
5dl | Vatten |
1knippe | Färsk mynta |
1st | Rödlök |
200g | Närpes Grönsakers snäxi tomat |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
100g | Mörk oliv |
1st | Granatäppel |
1st | Citron |
3msk | Extra jungfruolja |
1tsk | Salt |
0,5tsk | Svartpeppar |
150g | Fetaost |
- Tillred couscousen.
- Häll couscousen i en skål.
- Tillsätt 1 msk olivolja och blanda om så att kornen inte fastnar i varandra.
- Häll på kokande vatten, täck skålen med en tallrik eller ett lock och låt den svälla i ca 5 min.
- Skölj couscousen vid behov i en sil.
- Låt svalna tills rumstempererat.
- Hacka myntan fin.
- Ta loss granatäppelkärnorna.
- Detta går att göra genom att halvera granatäpplet och hacka loss kärnorna i en skål.
- Blanda den klara couscousen i en stor skål med hackad mynta, hackad rödlök, halverade tomater och skalad samt tärnad gurka.
- Krama saften ur citronen på blandningen och tillsätt 2 msk olivolja.
- Krydda med salt och svartpeppar ur kvarn.
- Placera tabboulehan i en serveringsskål och strö på färsk mynta, fetaost och granatäppelkärnor.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.