Tacopasta
En vegetarisk pastarätt sprängfylld med grönsaker och mexikanska smaker!
250g | Valfri pasta |
1dl | Quinoa |
1st | Rödlök |
2st | Vitlöksklyftor |
1msk | Olivolja |
2st | Närpes Grönsakers spetspaprikor |
380g | Förkokta svarta bönor |
1tsk | Örtsalt |
0,25tsk | Svartpeppar |
1påse | Tacokrydda |
0,5dl | Vatten |
1ask | Närpes Grönsakers Dunne |
3dl | Färsk babyspenat |
1dl | Riven ost |
1dl | Crème Fraiche |
100g | Tortillachips |
- Koka pastan i en stor kastrull enligt anvisningar på förpackningen.
- Skölj quinoan och koka den i en skild kastrull enligt anvisningar på förpackningen.
- Hacka lök och vitlök och stek lätt i en stekpanna med olivolja.
- Skölj och skär spetspaprikorna i bitar, skölj också de svarta bönorna.
- Lägg paprika och bönor i stekpannan och stek tills paprikabitarna är mjuka.
- Salta och peppra.
- Lägg i den kokta quinoan och tacokryddan tillsammans med 0,5 dl vatten.
- Låt puttra i några minuter.
- Skölj och skär under tiden Dunne-tomaterna i bitar och lägg i stekpannan tillsammans med baby spenaten.
- Rör om en liten stund tills spenaten blivit mjuk.
- Häll slutligen över pastan i stekpannan och blanda väl.
- Smaka och tillsätt vid behov mera salt.
- Servera med riven ost, tortillachips och en klick crème fraîche.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.