Tomat-chilisoppa med rostade kikärter
Soppa som är lätt att laga, smakrik och ännu till ser den bra ut på tallriken! Soppa passar så väl vardag som fest och den kan serveras som förrätt eller varmrätt. Moroten ger tomatsoppan en fin färg och chilin ger lite sting.
3-4st | Närpes Grönsakers tomat |
1st | Gul lök |
1st | Närpes Grönsakers röd chili |
1st | Morot |
4msk | Smör eller rypsolja |
2dl | Tomatkross |
3dl | Vatten |
1st | Grönsaksbuljong |
0,5tsk | Torkad rosmarin |
2dl | Matgrädde |
2dl | Förkokta kikärter |
Salt | |
Torkade chiliflakes |
- Tvätta tomaterna, skala löken och moroten.
- Skär grönsakerna i bitar, fräs i smör eller olja, häll på krossad tomat och vatten.
- Tillsätt buljongtärning och rosmarin, låt småkoka under lock i ca 10 minuter.
- Mixa soppan slät med stavmixer eller kannmixer, tillsätt matgrädden och låt soppan koka upp.
- Smaka av soppan med salt om det behövs.
- Medan soppan kokar passar det bra att rosta kikärtorna.
- Häll av de förkokta kikärtorna i ett durkslag.
- Smält smör (2 msk) i en stekpanna och rosta kikärtorna på medelvärme tills dom får vacker gyllenbrun färg.
- Smaka av med salt och chiliflakes.
- Servera soppan med kikärtor och t.ex en klick creme frâiche, samt finskuren persilja.
- Matgrädden kan bytas ut mot en vegansk matgrädde och tillsätts först i slutet för att undvika att soppan skär sig.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.