Tomat-getostburgare med chili-tomatsylt
Nu vattnas det i munnen! Aubergine från butiken och in i köket för att göra burgare, så gott och fulla med smak. Dessa går säkert lika bra att tillreda på grillen som i en stekpanna. Som tillägg om serverar som huvudrätt skulle tidigare publicerade aubergine-potatisplåt eller potatissallad passa.
Chili-tomatsylt: | |
1dl | Vatten |
1dl | Socker |
1tsk | Salt |
3st | Närpes Grönsakers favorino tomat |
1st | Närpes Grönsakers röd chili |
Burgare: | |
4st | Hamburgarbröd |
8skivor | Närpes Grönsakers aubergine |
8skivor | Fast getost |
50g | Rucola |
1dl | Fullmajonnäs |
- Chili-tomasylt:
- Mät upp ingredienserna i en kastrull.
- Sjud på låg värme så att vätskan dunstar till att röran blir syltig.
- Ta av spisen och låt stå.
- Burgare:
- Rosta aubergineskivorna i panna.
- Sväng auberginepuckarna och lägg på getostpuckar.
- Bryn hamburgarbröden spröda.
- Bre fullmajonnäs och rucola på bottenbrödet.
- Lyft två aubergine-getostpuckar på varje burgare.
- Ta en sked och lägg chili-tomatsylt på getosten.
- Lyft på toppbrödet.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.