Tomat-grönkålspaj
Ett hälsosammare val, rågbotten och grönkåls fyllning.
Botten | |
1st | Rågpajbotten, färdig |
Fyllning | |
1pkt | Körsbärstomater, inhemska |
3dl | Grönkål |
1kruka | Färsk oregano |
2dl | Riven emmentalost |
Svartpeppar | |
Salt | |
Paprikapulver | |
Äggmjölk | |
1dl | Mjölk |
1st | Ägg |
- Olja in en pajform, om man vill ha en högre kant på pajen så kan man använda en springform. Kavla ut degen och sätt den i pajformen.
- Stek grönkålen i lite olja, krydda dem med paprikapulver, salt och peppar.
- Halvera körsbärstomaterna och rada ut dem samt grönkålen på pajbottnen. Strö over den hackade oreganon. Krydda med salt och svartpeppar.
- Blanda äggmjölken och töm den ovanpå fyllningen. Tillsätt sist den rivna osten.
- Grädda i ca 25-30 minuter i 200 grader.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.