Tomat och pesto smörgås
Tomat-pestosmörgås är en läcker och fräsch delikatess som förenar saftiga tomater och aromatisk pesto på ett unikt sätt. Dess tomat tillför fräsch saftighet och sötma, medan peston ger kryddig smak och är fräscht örtig. Dessa smaker kombineras perfekt med brödet och skapar en balanserad smakupplevelse.
8st | Bröd skivor |
1dl | Pestosås |
2dl | Riven ost |
1ask | Närpes Grönsakers Dunne tomat |
1bägare | Närpes Grönsakers orange pärltomat |
1kruka | Färsk basilika |
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skiva Dunne och de orangea pärltomaterna och lägg dem i en skål.
- Tillsätt riven ost (tex mozzarella eller cheddar) och pestosås i skålen.
- Blanda jämt.
- Som bröd passar tex batong eller ciabatta.
- Fördela fyllningen på brödenskivorna.
- Lägg bröden i en ugnsform eller plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugn 10-15 minuter eller till att osten har smält och är vackert gyllenbrun.
- Ta bröden ur ugnen och låt dem svalna lite innan servering.
- Dekorera med färsk basilika innan servering.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.