Tomat-spenatrullar
Detta recept går ej att beskriva utan att det börjar vattnas i munnen. Mjuka, knapriga, enkla, snabba.. mums! Och dessutom med hälsosamma tomater och spenat som fyllning. Dessa går att ta med som mellanmål vart som helst eller bjuda till gästerna istället för bulle. Varför inte till föreningens försäljning om sådan på kommande! Nu är det tillverkning som gäller!
5st | Smördegs platta |
8st | Närpes Grönsakers Favorino |
50g | Färsk spenat |
100g | Riven cheddarost |
1st | Ägg |
1msk | Olivolja |
- Tina upp smördegsplattorna enligt anvisningarna på paketet.
- Skär favorinotomaterna i tunna skivor.
- Placera tomater i smördegens ena kant i två rader.
- Tillsätt efter det färsk spenat och riven cheddar.
- Rulla smördegen till en kompakt rulle och halvera den till slut på mitten.
- Placera rullen i en oljad muffinsform med skärytan uppåt och tryck lätt så att den placerar sig i formen.
- Rör sönder ägget med en gaffel och pensla rullarna med det.
- Grädda rullarna i ca 15 min i 225 grader tills klara.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.