Kasvisreseptit

Tomatragu

Denna smakrika gryta blir matig och god tack vare halloumin och röda linserna. Harissa kryddpastan ger rätten en härligt kryddig smak.
(2)
(1362)
Tulosta
2stNärpes Grönsakers spetspaprika
2stLök
2stVitlöksklyftor
3stNärpes Grönsakers tomat
2mskTomatpure
1-2tskHarissapasta
1knippeFärsk timjan
4mskOlivolja
3dlVatten
0,5stGrönsaksbuljongtärning
2bitarHalloumi
1pktRöda linser
Salt
Svartpeppar
  1. Tvätta och skala grönsakerna.
  2. Skär spetspaprikorna i stavar, skär tomaten i grova tärningar och löken i skivor.
  3. Finhacka vitlöken.
  4. Fräs grönsakerna i olivolja (3 msk) tillsammans med tomatpuré, timjan och harissa.
  5. Häll på vatten och buljongtärning, låt småkoka ca 10 minuter.
  6. Skär under tiden halloumin i tärningar, bryn halloumitärningarna i olivoljan (1 msk) i en skild stekpanna.
  7. Blanda avrunna röda linser, tomatsåsen och halloumi, låt koka upp.
  8. Servera med pasta eller couscous.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(2)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.