Tomatragu
Denna smakrika gryta blir matig och god tack vare halloumin och röda linserna. Harissa kryddpastan ger rätten en härligt kryddig smak.
2st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
2st | Lök |
2st | Vitlöksklyftor |
3st | Närpes Grönsakers tomat |
2msk | Tomatpure |
1-2tsk | Harissapasta |
1knippe | Färsk timjan |
4msk | Olivolja |
3dl | Vatten |
0,5st | Grönsaksbuljongtärning |
2bitar | Halloumi |
1pkt | Röda linser |
Salt | |
Svartpeppar |
- Tvätta och skala grönsakerna.
- Skär spetspaprikorna i stavar, skär tomaten i grova tärningar och löken i skivor.
- Finhacka vitlöken.
- Fräs grönsakerna i olivolja (3 msk) tillsammans med tomatpuré, timjan och harissa.
- Häll på vatten och buljongtärning, låt småkoka ca 10 minuter.
- Skär under tiden halloumin i tärningar, bryn halloumitärningarna i olivoljan (1 msk) i en skild stekpanna.
- Blanda avrunna röda linser, tomatsåsen och halloumi, låt koka upp.
- Servera med pasta eller couscous.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.