Tomatrisotto
Ostig risotto fylld med fräscha tomater!

Ingredienser
200g | Risottoris |
1dl | Olivolja |
5-7dl | Tomatsaft |
2dl | Vitvin |
1st | Solovitlök, hackad |
1st | Gul lök, hackad |
100g | Marscarponeost |
50g | Parmesanost riven |
1ask | Närpes Grönsakers Dunne tomater skivade |
1tsk | Salt |
0,5tsk | Socker |
1tsk | Svartpeppar |
Portioner
Gör så här:
- Värm olivoljan i en stor kastrull.
- Tillsätt löken och riset i en kastrull.
- Låt sjuda ca 2 minuter.
- Tillsätt vitvinet och tomatsaften 5dl.
- Sjud under omrörning tills klart.
- Tillsätt mascarponeosten och den rivna parmesanosten.
- Krydda med salt, socker och svartpeppar.
- Tillsätt till sist tomatskivorna.
- Servera med din favoritört och riven parmesanosta.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.