Tomatsoppa på färska tomater
Servera tomatsoppan som förrätt eller som huvudrätt, varm eller kall.
1st | Lök |
2st | Vitlöksklyftor |
1st | Morot |
0,5dl | Extra virgin olivolja |
1kg | Inhemska tomater, mörkröda |
4dl | Vatten |
0,5st | Grönsaksbuljontärning |
0,5dl | Vitvin |
1msk | socker |
2msk | Tomatpuré |
2tsk | torkad basilika |
0,5dl | Grädde |
Salt | |
Svartpeppar | |
Till servering | |
Torkad lök | |
riven parmesanost |
- Skala och hacka löken, vitlöken och moroten.
- Skär tomaterna i klyftor.
- Värm olivoljan i en kastrull och tillsätt den hackade löken, vitlöken och moroten.
- Bryn, tills löken blivit gyllenbrun. Bränn inte!
- Tillsätt tomaterna, vattnet, grönsaksbuljongen, vitvinet, socker, tomatpurén och basilikan.
- Låt koka tills tomaterna och moroten är genom mjuka.
- Ta bort kastrullen från värmen och mixa blandningen slät.
- Värm upp vid behov, och blanda i grädden. Krydda med salt och svartpeppar.
- Servera med torkad lök och riven parmesanost.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.