Tomatsoppa på färska tomater

Servera tomatsoppan som förrätt eller som huvudrätt, varm eller kall.

Ingredienser

  • 1 st Lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Morot
  • 1/2 dl Extra virgin olivolja
  • 1 kg Inhemska tomater, mörkröda
  • 4 dl Vatten
  • 1/2 st Grönsaksbuljontärning
  • 1/2 dl Vitvin
  • 1 msk socker
  • 2 msk Tomatpuré
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1/2 dl Grädde
  • Salt
  • Svartpeppar

Till servering

  • Torkad lök
  • riven parmesanost
Portioner: 4

Instruktioner

  • Skala och hacka löken, vitlöken och moroten.
  • Skär tomaterna i klyftor.
  • Värm olivoljan i en kastrull och tillsätt den hackade löken, vitlöken och moroten.
  • Bryn, tills löken blivit gyllenbrun. Bränn inte!
  • Tillsätt tomaterna, vattnet, grönsaksbuljongen, vitvinet, socker, tomatpurén och basilikan.
  • Låt koka tills tomaterna och moroten är genom mjuka.
  • Ta bort kastrullen från värmen och mixa blandningen slät.
  • Värm upp vid behov, och blanda i grädden. Krydda med salt och svartpeppar.
  • Servera med torkad lök och riven parmesanost.
Servera tomatsoppan som förrätt eller som huvudrätt, varm eller kall.
Din kock var:
Anne Pfitzner
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri
Valmistustapa: Kokat
Vaikeusaste: Lite krävande
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Recept, Soppor