Trattkantarellfettucine
Servera som lyxigare lunch eller som bjudrätt åt ett större sällskap.
Trattkantarellsås | |
2st | Gula lökar |
200g | Frysta eller konserverade trattkantareller |
2st | Vitlöksklyftor |
30g | Smör |
1msk | Vetemjöl |
2dl | Vatten |
2dl | Vispgrädde |
1,5tsk | Grönsaksfond |
0,5kruka | Timjan |
30g | Parmesanost riven |
Pasta | |
250g | Fettucine färskpasta |
Salt |
- Pastan
- Sätt en kastrull med vatten att börja koka.
- Koka pastan i saltat vatten 2-3 minuter, häll av i durkslag och rör ner i stekpannan tillsammans med såsen.
- Trattkantarellsåsen
- Skala och finhacka löken samt vitlöken.
- Fräs trattkantarellerna i en torr stekpanna så överflödig vätska kokas bort.
- Tillsätt smör och den finhackade löken.
- Fräs en stund, tillsätt vetemjöl och rör runt, slå på vatten och låt koka ihop en liten stund tills såsen tjocknar, slå på grädden och låt småputtra 5-10 min tills såsen tjocknat något.
- Riv över parmesanost och tillsätt finhackad färsk timjan.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.