Ugnsbakad batat med feta-, spenat- och bönfyllning
En mättande rätt bestående av ugnsbakade batathalvor fyllda med fetaost, spenat och svarta bönor.
2st | Batat á 300g |
1st | Gul lök |
2st | Vitlöksklyftor |
1msk | Valfri olja eller smör |
1påse | Fryst spenat (150g) |
1,5tsk | Örtsalt |
1krm | Svartpeppar |
380g | Förkokta svarta bönor |
200g | Fetaost |
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Halvera batat och placera med snittytan neråt på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta i ugnen i 30 minuter.
- Förbered under tiden fyllningen.
- Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med valfri olja eller smör.
- Lägg till fryst spenat och låt tina under omrörning.
- Krydda med örtsalt och svartpeppar.
- Skölj de svarta bönorna och rör ner i spenatblandningen.
- Smula fetaosten och lägg slutligen till den i stekpannan.
- Ta batathalvorna ur ugnen och gröp med hjälp av en sked ur en grop i mitten av varje halva.
- Rör ner det mjuka köttet som bli över i spenat- och fetaostblandningen.
- Fyll sedan batathalvorna med fyllningen och ställ i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
- Spara eventuell fyllning som inte ryms i halvorna.
- Servera gärna genast.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.