Kasvisreseptit

Ugnsbakad batat med feta-, spenat- och bönfyllning

En mättande rätt bestående av ugnsbakade batathalvor fyllda med fetaost, spenat och svarta bönor.
(0)
(3412)
Tulosta
2stBatat á 300g
1stGul lök
2stVitlöksklyftor
1mskValfri olja eller smör
1påse Fryst spenat (150g)
1,5tskÖrtsalt
1krmSvartpeppar
380gFörkokta svarta bönor
200gFetaost
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Halvera batat och placera med snittytan neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen i 30 minuter.
  4. Förbered under tiden fyllningen.
  5. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med valfri olja eller smör.
  6. Lägg till fryst spenat och låt tina under omrörning.
  7. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
  8. Skölj de svarta bönorna och rör ner i spenatblandningen.
  9. Smula fetaosten och lägg slutligen till den i stekpannan.
  10. Ta batathalvorna ur ugnen och gröp med hjälp av en sked ur en grop i mitten av varje halva.
  11. Rör ner det mjuka köttet som bli över i spenat- och fetaostblandningen.
  12. Fyll sedan batathalvorna med fyllningen och ställ i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
  13. Spara eventuell fyllning som inte ryms i halvorna.
  14. Servera gärna genast.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.