Ugnsmorötter med körsbärstomater
Morötter är hälsosamma och med alla dess vitaminer och mineraler är de mycket nyttig kost. Ugnsmorötter med körsbärstomater är ett bra tillägg till matbordet eller buffén.
800g | Morot |
1ask | Närpes Grönsakers körsbärtomater |
2tsk | Salt |
2msk | Rypsolja |
0,5tsk | Svartpeppar |
0,5tsk | Kanel |
1kruka | Färsk bladpersilja |
- Lägg ugnen på 160 grader.
- Halvera morötterna på längden.
- Placera morötterna i en ugnsform eller plåt med plåtpapper.
- Ringla rypsolja på morötterna.
- Strö på salt, svartpeppar och kanel.
- Strö på körsbärstomaterna högst upp.
- Grädda i ugnen ca 25-30 minuter.
- Servera med färsk bladpersilja.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.