Ugnspotatis
Länge leve potatisen! Väldigt enkelt recept som inte kräver många minuter vid köksbänken. Går även utmärkt att ta med på utflykt då potatisen hålls varm i folien och fyllningen är lätt att ta med i en burk!
4st | Potatisar, stora, tex rosamunda |
Fyllningen | |
100g | Zucchini |
100g | Morot |
1st | Rödlök |
10g | Dill |
120g | Vegansk majonäs |
50g | Cavi-art |
1tsk | Vinäger |
Salt, svartpeppar |
- Tvätta potatisarna noggrant, vira in varje potatis i aluminiumfolie, grädda i 200 gradig ugn ca 1 h, känn med en cocktailsticka eller med en vass kniv om potatisen är mjuk helt igenom.
- Rör under tiden ihop en fyllning.
- Fyllningen
- Tvätta zucchinin, skala morötterna och rödlöken.
- Skär i små tärningar.
- Finhacka dillen, blanda alla ingredienser väl, smaka av med salt och svartpeppar.
- Skär ett snitt på längden över potatisen, fördela fyllningen i alla potatisar, sätt gärna på en extra klick Cavi-art och några dillkvistar.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.