Ugnsris med tomat
Ugnsris är en rätt som snabbt och enkelt fås ugnsklar och medan ugnen gör resten kan du göra annat! I detta recept är det färska tomater och mozzarella som ger den smak.
200g | Närpes Grönsakers Dunne tomat |
0,5dl | Olivolja |
3st | Lök |
2st | Vitlöksklyfta |
2st | Mozzarella |
5dl | Långkornigt ris |
1msk | Salt |
1tsk | Svartpeppar |
1msk | Socker |
1l | Tomatsaft |
1kruka | Färsk persilja |
- Lägg ugnen på 160 grader.
- Värm en stor kastrull.
- Lägg olivolja, hackad gullök, hackad vitlök och ris i kastrullen.
- Bryn ett par minuter.
- Tillsätt tomatjuice, persilja, socker, svartpeppar och salt.
- Koka upp och ta åt sidan.
- Häll blandningen i en ugnsform och riv på mozzarella och tillsätt de skivade dunne tomaterna.
- Grädda 30-40 minuter tills klart.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.