Använd inhemska rödmogna tomater med hög sötma och smak.
Ingredienser
Sås
- 2 st Gulllök
- 4 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Finhackad rosmarin
- 1/2 dl Solrosolja
- 2 askar Inhemska körsbärstomater
- 2 dl Vatten
- 2 msk Balsamvinäger
- 1 msk Honung
- 1 tsk Fänkolsfrön
- Havssalt
- Svartpeppar från kvarnen
Pasta
- 400 g Torr pasta
Portioner: 4
Instruktioner
Sås
- Finhacka löken och rosmarinen, krossa vitlöken.
- Glasera lökarna och rosmarinen mjuka i olja.
- Tillsätt resten av såsingredienserna.
- Reducera till en sås i 20 minuter, krossa tomaterna delvis under kokningen så att resultatet blir saftigt och sexigt – och binder pastan utmärkt.
Pasta
- Välj glutenfri pasta eller breda risnudlar (fungerar utmärkt som pasta)
- Koka pastan färdig enligt anvisningen på paketet och blanda med såsen.
- Servera genast.
En sötsur tomatsås som hänför alla gäster – nam nam!