Världens bästa tomatpasta

Använd inhemska rödmogna tomater med hög sötma och smak.

Ingredienser

Sås

  • 2 st Gulllök
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Finhackad rosmarin
  • 1/2 dl Solrosolja
  • 2 askar Inhemska körsbärstomater
  • 2 dl Vatten
  • 2 msk Balsamvinäger
  • 1 msk Honung
  • 1 tsk Fänkolsfrön
  • Havssalt
  • Svartpeppar från kvarnen

Pasta

  • 400 g Torr pasta
Portioner: 4

Instruktioner

Sås

  • Finhacka löken och rosmarinen, krossa vitlöken.
  • Glasera lökarna och rosmarinen mjuka i olja.
  • Tillsätt resten av såsingredienserna.
  • Reducera till en sås i 20 minuter, krossa tomaterna delvis under kokningen så att resultatet blir saftigt och sexigt – och binder pastan utmärkt.

Pasta

  • Välj glutenfri pasta eller breda risnudlar (fungerar utmärkt som pasta)
  • Koka pastan färdig enligt anvisningen på paketet och blanda med såsen.
  • Servera genast.
En sötsur tomatsås som hänför alla gäster – nam nam!
Din kock var:
Sami Tallberg
Maträtt: Huvudrätter, Pasta
Valmistustapa: Kokat
Vaikeusaste: Lite krävande
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Pasta, Recept