Vårrullar i rispapper
Avnjut de spröda vårrullarna som sådana med dip eller med andra snackbitar. Eller servera som en måltid med tex ris.
12st | Rispapper |
5st | Morot |
6dl | Kinakål |
50g | Baby spenat |
2tsk | Salt |
Rypsolja till fritering |
- Värm en stor stekpanna.
- Stek de skalade och strimlade morötterna, den strimlade kinakålen och baby spenaten i pannan några minuter.
- Krydda med salt och låt svalna.
- Lägg kranvarmt vatten i ett icke djupt kärl.
- Doppa rispaprena i det varma vattnet och lyft på skärbräda el annat underlag.
- Lägg av fyllningen på rispappret.
- Rulla till en stång.
- Värm friteringsoljan till 160-170 grader.
- Stek rullarna knapriga i oljan.
- Servera med sweet-chilisås.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.