Vegetariska quesadillas
Smakrika vegetariska quesadillas med svarta bönor, paprika och tomat.
1st | Gul lök |
1st | Närpes Grönsakers gul paprika |
1st | Närpes Grönsakers chili |
1msk | Valfri olja |
1påse | Närpes Grönsakers pärltomater |
380g | Förkokta svart-bönor |
1dl | Fryst majs |
1påse | Tacokrydda |
12mindre | Tortillabröd ELLER |
8normalstora | Tortillabröd |
150g | Valfri ost |
Valfri olja till stekning |
- Skala och hacka lök.
- Skölj och skär paprika och chili i bitar.
- Stek lök, paprika och chili tills mjuka i en stekpanna med olja.
- Skär under tiden Trio-tomaterna i små bitar.
- Lägg till i stekpannan tillsammans med fryst majs.
- Skölj de svarta bönorna och rör ner i stekpannan tillsammans med tacokrydda.
- Låt putta i några minuter.
- Smaka av med salt vid behov.
- Lägg fyllningen i en skål och diska stekpannan.
- Värm stekpannan med lite olja och placera ett tortillabröd i pannan.
- Lägg ut två skivor ost på tortillabrödet och bred ut ett tunt lager av fyllningen på brödet.
- Placera ytterligare två skivor ost på fyllningen och lägg på ett tortillabröd.
- Osten gör att fyllningen och tortillabröden hålls ihop.
- Stek 2-3 minuter innan du försiktigt vänder på quesadillan.
- Stek ytterligare 2-3 minuter på den andra sidan.
- Upprepa så långt fyllningen räcker.
- Servera med sallad och valfria såser.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.