Zucchini-getostpaj
Oberoende om det är vardag eller fest så passar det sig alltid att bjuda på paj! En salt paj är ett praktiskt alternativ att bjuda gäster på eftersom den oftast är enkel att förbereda i förväg och serveras antingen varm eller rumstempererad. Mångsidig och läcker. Servera med sallad för en mer mättande måltid.
1st | Salt pajobotten |
1st | Zucchini |
300g | Närpes Grönsakers Favorino |
300g | Getost |
3msk | Flytande honung |
2msk | Plockade rosmarinblad |
2dl | Matgrädde |
2st | Ägg |
1tsk | Salt |
1tsk | Rouhittu mustapippuri |
- Kavla pajdegen tunn och placera den i en pajform.
- Förgrädda pajdegen i 180 grader 10 minuter.
- Placera getostskivor på pajbotten.
- Ringla honung på getostskivorna och strö på rivna rosmarinblad.
- Placera som följande zucchini- och tomatskivor.
- Blanda matgrädde, ägg, salt och malen svartpeppar.
- Häll sedan blandningen i pajformen.
- Grädda i 180 grader ca 20-25 minuter tills den är klar.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.