Kasvisreseptit

Zucchinibåtar med rödbeta och getost

En lite annorlunda vegetarisk rätt till buffébordet. Servera som förrätt eller plockmat.
(0)
(1183)
Ingredienser
Tulosta
3stZucchini
3stStora rödbetor
1tskSalt
1paket Förkokta blandade bönor á 380g
1stLiten gul lök
1krukaFärsk persilja
180gGetost
1,5tskSalt
0,5tskSvartpeppar
Portioner
Kategorier
Maträtt
Förrätter
Tillbehör
Plockmat
Specialkost
Glutenfri
Äggfri
Säsong
Vardagsmat
Jul
Fest
Sommar
Valborg
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Över 60 min
30-60 min
Tillagningssätt
Ugn
Gör så här:
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skölj och halvera zucchini på längden, gröp ur kärnorna och lägg i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skala och riv rödbetorna grovt.
  4. Lägg på ett fat och strö över 1 tsk salt för att driva ut lite av vätskan.
  5. Skölj bönorna och hacka lök och persilja.
  6. Smula getosten
  7. Krama ur vätska ur de rivna rödbetorna och lägg i en skål.
  8. Rör ner bönor, lök, persilja, salt och peppar.
  9. Fördela röran i zucchinihalvorna.
  10. Toppa med getost.
  11. Rosta i mitten av ugnen i 25 minuter tills getosten fått färg och zucchinin blivit mjuk.
NA
Din kock:Nathalie AurénFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.